Het iPlay project is een imec/icon onderzoekstraject dat door een team innovatieve bedrijven begin 2017 opgestart werd. Door LED-schermen te combineren met drukgevoelige technologie en dit los te laten op experten op het vlak van beweging en 3D game development werd een uniek platform gecreëerd waarmee sport training en revalidatie tot op een nieuw niveau getild werd. In dit project verzorgde TEN het volledige design en de engineering kant. ONiKi zorgde voor de visualisatie.

Om de structuur te ontwerpen die deze verschillende lagen technologie ondersteunt en alle elektronische componenten huisvest, werd gezocht naar een partner met de nodige capaciteiten. Naast het ontwerp van het frame werd door TEN-agency eveneens de zoektocht naar de juiste topvloer opgestart. Een drukgevoelige technologie is maar zo goed als de overdracht van de aanraking op de vloer naar de onderliggende elektronica. Alle lagen met elkaar verbinden was een derde grote uitdaging. Hoge temperaturen, gevoelige printplaten en moeilijk te lijmen materialen combineren vergden uitvoerig testen en verifiëren om tot het gewenste resultaat te komen.

Het resultaat van dit project mag er dan ook zijn. Een interactieve LED-vloer die in combinatie van de beweging van het hele lichaam perfect weet waar de huidige limieten van een sporter liggen en hoe die zijn of haar grenzen kan verleggen. Door de drukgevoeligheid is het mogelijk om loop- en springtechnieken te verbeteren, zowel voor topsporters als voor revalidatie.

Door dit onderzoek ligt de weg nu open naar een volledig interactieve sportwereld met onbegrensde mogelijkheden:

  •  E-gaming in een sporthal waarbij de vloer reageert op de spelers
  • intensieve trainingen op een intelligente ondergrond die de sporters zelf corrigeert en nieuwe doelen genereert
  • een elektronische scheidsrechter die exact weet wie waar staat op elke moment
  • een volledig immersieve ervaring creëren voor artiesten...

Het is allemaal mogelijk, de enige limitatie is je fantasie...

ALLE INFORMATIE KAN JE HIER TERUGVINDEN