Opdracht

De standenbouwwereld evolueert continu. Opstellingen worden steeds groter en opvallender én de audiovisuele trends zorgen er ook voor dat de lasten op de standenbouwsystemen steeds hoger worden. beMatrix, dat de evoluties in de sector op de voet volgt, heeft ook hiervoor dé passende oplossing: de Xtreme solutions. Eén van deze Xtreme solutions is het beTruss systeem. 

De ontwikkeling van het beTruss systeem beloofde een pittige te worden: lastdragend tot 15 meter overspanning, voorzien van snelle losmaakbare maar gereedschapsloze structurele verbindingen, én 100% passend binnen het beMatrix DNA met de kenmerkende 62mm-matrix, designed and made in Belgium!

Doel

Maximale market fit in een korte time-to-market.
Daarom schakelde beMatrix gedurende het ontwikkelingstraject de ervaringsdeskundigen van TEN in als uitbreiding op het getalenteerde beMatrix R&D projectteam. TEN fungeerde als extern klankbord en extra bron van expertise in gebruikersgericht structureel & modulair mechanisch ontwerp. 

Stappen

Gedurende de conceptontwikkeling namen we samen de tijd om alle  mogelijke deeloplossingen in kaart te brengen en deze in een vroeg stadium samen te evalueren op basis van eindige elementenberekeningen en 3D geprinte prototypes. Onze morfologische kaart heeft hier bewezen een zeer waardevolle tool te zijn doorheen de conceptontwikkeling. Tijdens onze wekelijkse design reviews werden vaste thema’s behandeld zoals conceptontwikkeling en -validatie, selectie van geschikte materialen & productietechnieken, en bewaken van de timeline. 

Ook nood aan een snelle oplossing voor uw probleem? 

Kijk wat wij voor u kunnen doen