Wij kondigen jullie het heuglijke nieuws aan dat Gerd Van Cauteren (49) sinds gisteren, 02/01, de rol van Lead Engineer Design binnen TEN opneemt.
 
Met Gerd schakelt TEN duidelijk een versnelling hoger en willen we naar onze TENgineers, klanten en prospecten een duidelijk signaal geven hoe belangrijk Product Design is binnen TEN. We willen onze visie dat Product Development de som is van Design, Engineering en Management duidelijk onderschrijven en ondersteunen met de juiste resources. Enkel deze combinatie zorgt voor een maakbaar en marktklaar product.
 
Gerd behaalde een Master in Product Ontwikkeling in Antwerpen in en studeerde daarna nog een jaar aan de universiteit van Compiègne (FR). Gerd werkt sinds 1993 als Product Designer en is consultant binnen design en innovatie. 

Van 1995 tot 2015 had Gerd zijn eigen ontwerpstudio en werkte hij voor verschillende bedrijven binnen gelijkaardige sectoren. Hij gaf ook twee jaar les als gastdocent aan de Universiteit van Antwerpen. Daardoor is Gerd nu ook bezig met het ontwikkelen en verfijnen van designtechnieken en het opstellen van specifieke methodologieën.

Sinds 2015 was hij aan de slag als Managing Consultant Design & Innovation waar hij de lead heeft genomen binnen diverse projecten. We kijken er dan ook naar uit om samen te groeien.
 
Wij zijn zeer gelukkig dat we Gerd tegengekomen zijn op het moment dat hij op zoek was naar een nieuwe uitdaging en hij een vrij man was op de arbeidsmarkt. Dit is absoluut een mooie opportuniteit voor Gerd & TEN én een heel mooie start van 2019.

We laten Gerd even zelf aan het woord:
"Gerd Van Cauteren, 49 jaar. Aangenaam. Samen met mijn vrouw Nathalie en onze 4 kinderen vormen we een nieuw samengesteld gezin woonachtig in Hamme. Ik kies er voor om met een open geest door het leven te gaan en creatief om te gaan met de kansen die op mijn pad komen. Ik ben gepassioneerd door Productontwikkeling in het algemeen. Meer specifiek ben ik een 'out of the box' denker die het vertalen van innovatieve concepten naar goed ontwikkelde producten als een uitdaging zie. Mijn jarenlange ervaring als Product Designer stelt mij in staat om multidisciplinair en in team te werken met als doel de juiste meerwaarde in een project te vinden. Ik ben steeds op zoek naar inspiratie en in mijn vrije tijd reis ik graag. Af en toe pik ik een concertje mee, al dan niet voor een goed doel. Groeten, Gerd."

We wensen Gerd alvast van harte welkom en veel succes!