Verhaert Masters In Innovation, een snelgroeiende dienstverlener in innovatie, kondigt met trots aan dat het The Engineering Network overneemt, en daarmee het ontwerp- en engineeringbureau TEN, en de consultingactiviteiten onder elva. Onder het nieuwe overkoepelende merk Verhaert On-site Consulting zullen elva en Verhaert’s Moebius Consulting hun on-site activiteiten in productontwikkeling versnellen. De expertise van TEN zal de innovatiecapaciteit van Verhaert op het gebied van machinebouw, projectbeheer en circulaire economie aanvullen en versterken.

Een sterke capaciteit uitbouwen om te innoveren

The Engineering Network, opgericht in 2009, heeft een sterke expertise opgebouwd in dienstverlening voor ontwerp en machinebouw, zowel ter plaatste bij de klant als intern. Dankzij de gemeenschappelijke focus op mensgericht ontwerp, innovatieve oplossingen en klantspecifieke behoeften, zullen de diensten van TEN agency, elva en Verhaert naadloos op elkaar aansluiten. Daarnaast zullen ze hun vermogen versterken om de innovatiecapaciteit van klanten te stimuleren.

Deze samenwerking is de volgende stap in het sterke groeiverhaal van Verhaert. Het stimuleert niet alleen zijn marktleiderschap in on-site productontwikkeling, het zal ook garanderen dat het in de toekomst blijft wendbare en complete oplossingen bieden.

De toekomst van on-site dienstverlening

Elva en Verhaert’s dochterbedrijf Moebius Consulting geloven allebei dat de kracht van consultancy in hun medewerkers zit. Professionele en persoonlijke groei, maar ook het delen van kennis is cruciaal voor het succes van beide bedrijven. Onder het nieuwe merk Verhaert On-site Consulting zullen ze helpen tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar ervaren tijdelijke technische profielen. Samen zullen ze klanten helpen om sneller innovatieteams op te bouwen en op te schalen, met de juiste capaciteiten om specifieke uitdagingen en opportuniteiten aan te pakken.

"Projectgebaseerde on-site dienstverlening wordt steeds belangrijker binnen innovatie. Dat merken we nu al aan de stijgende vraag en de structurele tekorten aan talent op de markt. Verhaert On-site Consulting zal onze klanten over een groter geografisch bereik een meer complete ondersteuning kunnen bieden met consultants in product- en digitale innovatie",vervolgt Dirk Van Maele, Directeur Verhaert On-site Consulting.

Multidisciplinaire teams om groei te stimuleren

Voor Verhaert betekent groeien, kansen grijpen. Door de competenties van beide bedrijven op het gebied van innovatiemanagement, gebruikersgericht ontwerpen en technologie te combineren, zal Verhaert zijn missie om het innovatievermogen van zijn klanten te vergroten, versneld kunnen uitvoeren. TEN's ontwerp-, machinebouw- en projectmanagementteams zullen geleidelijk integreren in de Product en Strategic Innovation teams van Verhaert. Dit zal hun multidisciplinariteit verhogen om de juiste teamopstelling voor elke projectuitdaging mogelijk te maken.

"De behoefte om duidelijke industrie-overkoepelende trends en strategieën te verkennen is groter dan ooit. Door onze teams samen te voegen, kunnen we zowel onze huidige diensten versterken, een breder scala aan beschikbare expertise bieden, als een antwoord op de nieuwe uitdagingen van onze klanten, zoals duurzaamheid, talent tekorten, autonome productie en slimmere producten. Het is de perfecte match om onze ambitieuze groeistrategie en ons innovatievermogen te versnellen", voegt Koen Verhaert, CEO bij Verhaert Masters in Innovation, toe.

- - - - - -

Over Verhaert Masters in Innovation

Sinds 1969 is Verhaert Masters in Innovation een pionier op het gebied van productinnovatie. Als toonaangevende innovatiegroep in geïntegreerde productontwikkeling helpt Verhaert bedrijven en ondernemers om hun capaciteit om te innoveren te boosten. Vandaag telt de groep meer dan 350 medewerkers met kantoren in Kruibeke, Antwerpen, Gent, Kortrijk, Westerlo, Nijvel, Utrecht en Aveiro. www.verhaert.com 

- - - - - - -

Contact
Nicky Sterck
Communicatie bij Verhaert Masters in Innovation
+32 491 24 98 64
nicky.sterck@verhaert.com